Loading...

Eredeti, bajor zsemlegombóc

Hozzávalók:

- Zsemle    10db

- Tojás    3db

- Só    ízlés szerint

- Bors    ízlés szerint

- Szerecsendió    ízlés szerint

- Friss petrezselyem    1csokor

- Víz    1dl

 

Elkészítés:

A zsemléket apró kockákra (1 cm -es) felvágjuk. Egy tálba tesszük és adagokban, óvatosan csak annyi vizet adjunk hozzá, hogy éppen csak nedvesek legyenek a kockák. (Nem szabad már most összatapadniuk, mert akkor kemények lesznek majd.) Egy kupacba húzzuk őket a tálban és nedves kendővel letakarva kb. 15-20 percig állni hagyjuk.

Közben egy széles lábosban vizet teszünk fel forrni.

Ha letelt az idő, hozzáadjuk a tojásokat, fűszereket a masszához és jól összekeverjük.

Amint forr a víz, azonnal visszavesszük, ( nehogy lobogjon! )vizes kézzel gombócokat formálunk a masszából és a vízbe helyezzük őket.

A víznek egyáltalán nem szabad forrnia ekkor már, csak max. kicsit gyöngyözhet, hogyszinte csak álljanak benne!

Időnként fakanállal perdítünk rajtuk egyet.

Kb. 20 - 25 perc alatt készre főzzük.