- Zsemle 10db
- Tojás 3db
- Só ízlés szerint
- Bors ízlés szerint
- Szerecsendió ízlés szerint
- Friss petrezselyem 1csokor
- Víz 1dl
A zsemléket apró kockákra (1 cm -es) felvágjuk. Egy tálba tesszük és adagokban, óvatosan csak annyi vizet adjunk hozzá, hogy éppen csak nedvesek legyenek a kockák. (Nem szabad már most összatapadniuk, mert akkor kemények lesznek majd.) Egy kupacba húzzuk őket a tálban és nedves kendővel letakarva kb. 15-20 percig állni hagyjuk.
Közben egy széles lábosban vizet teszünk fel forrni.
Ha letelt az idő, hozzáadjuk a tojásokat, fűszereket a masszához és jól összekeverjük.
Amint forr a víz, azonnal visszavesszük, ( nehogy lobogjon! )vizes kézzel gombócokat formálunk a masszából és a vízbe helyezzük őket.
A víznek egyáltalán nem szabad forrnia ekkor már, csak max. kicsit gyöngyözhet, hogyszinte csak álljanak benne!
Időnként fakanállal perdítünk rajtuk egyet.
Kb. 20 - 25 perc alatt készre főzzük.