Loading...

Római csirkemáj

Hozzávalók:

- Füstölt szalonna    15dkg

- Burgonya    8db

- Csirkemáj    50dkg

- Majoranna    1ek

- Újhagyma    4db

- Fokhagyma    4gerezd

- Gomba    10db

- Paprika    1db

- Paradicsom    2db

- Trappista sajt    15dkg

- Ételízesítő    1ek

- Bors    ízlés szerint

- Só    ízlés szerint

 

Elkészítés:

A római tálat legajább egy fél órára vízbe áztatjuk.

Az alját kirakjuk a szalonnaszeletekkel, kicsit az oldalára is jusson.

A krumpli felét ráosztjuk, megszórjuk ételízesítővel, borssal, pici sóval. A zöldhagymát felkarikázzuk, felét rászórjuk. 2 gerezd fokhagymát reszelünk rá.

A lecsepegtetett csirkemájat összekeverjük a majorannával, a fokhagyma tetejére rendezzük.

A krumpli másik felével betakarjuk. Ismét ételízesítő, bors, kevés só.

A gombát nyolcadokba vágva rádobjuk. A zöldpaprikát kicsumázzuk, csíkokra szeljük, ráosztjuk. Ugyanezt tesszük a hámozott paradicsommal.

Rátesszük az edény tetejét, és előmelegített sütőbe toljuk 50 percre (nem kell alá sem víz, sem zsiradék, a füst. szalonna és az újkrumpli ezt megoldja.)

Levesszük a tetőt, rászórjuk a reszelt sajtot, és 10 perc alatt a tetejét pirosra sütjük.