Loading...

Darált hússal töltött gombafejek sütőben sütve

Hozzávalók:

- Csiperkegomba    8db (nagy)

- Darált hús    500g

- Vöröshagyma    1közepes fej

- Tejföl    2dl

- Sajt    20g

- Fűszerpaprika    2kk

- Paradicsom    1db

- Olaj    2tk

- Só    ízlés szerint

- Bors    ízlés szerint

- Víz    1,5dl

 

Elkészítés:

A hagymát kevés olajon megdinszteljük.

Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk. Folytonos kevergetés mellett megvárjuk, amíg a hús egyenletesen szétesik, mert az elején úgy viselkedik, mint egy massza. Ekkor egy pici vízzel felengedjük, hogy ne kapjon alá.

Hozzáadjuk az fűszerpaprikát, és belevágjuk a paradicsomot. (Finomabb, ha a paradicsom héját előtte lehúzzuk.)

Kb. 20-25 perc alatt puhára pároljuk, gyakori kevergetés mellett ügyeljünk a folyadék visszapótlására.

Eközben előkészítjük a gombafejeket, kiszedjük a tönköket. A gombákat nyersen töltjük meg a töltelékkel, majd a tetejére tejfölt teszünk, és reszelt sajtot reszelünk.

Előmelegített sütőben, rácsos tepsin aranybarnára sütjük.