- Csiperkegomba 8db (nagy)
- Darált hús 500g
- Vöröshagyma 1közepes fej
- Tejföl 2dl
- Sajt 20g
- Fűszerpaprika 2kk
- Paradicsom 1db
- Olaj 2tk
- Só ízlés szerint
- Bors ízlés szerint
- Víz 1,5dl
A hagymát kevés olajon megdinszteljük.
Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk. Folytonos kevergetés mellett megvárjuk, amíg a hús egyenletesen szétesik, mert az elején úgy viselkedik, mint egy massza. Ekkor egy pici vízzel felengedjük, hogy ne kapjon alá.
Hozzáadjuk az fűszerpaprikát, és belevágjuk a paradicsomot. (Finomabb, ha a paradicsom héját előtte lehúzzuk.)
Kb. 20-25 perc alatt puhára pároljuk, gyakori kevergetés mellett ügyeljünk a folyadék visszapótlására.
Eközben előkészítjük a gombafejeket, kiszedjük a tönköket. A gombákat nyersen töltjük meg a töltelékkel, majd a tetejére tejfölt teszünk, és reszelt sajtot reszelünk.
Előmelegített sütőben, rácsos tepsin aranybarnára sütjük.