Loading...

Tavaszi vegyes zöldségleves

Hozzávalók:

- sárgarépa    5db

- fehérrépa    5db

- Zeller    1db

- karalábé    1db

- Zöldborsó    250g

- Újhagyma    2db

- Friss petrezselyem    2csokor

- Olívaolaj    4ek

- Só    ízlés szerint

- Bors    ízlés szerint

- Szerecsendió    ízlés szerint

- Víz    3,5l (forró)

 

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, és kb. egyforma nagyságúra felkockázzuk.

Az olajat megforrósítjuk, majd egyszerre rátesszük az összes zöldséget.

Kb. 5 -6 percet kevergetve pirítjuk, közben megsózzuk, nagyon kevés vizet aláöntünk (kb. 1/2 dl).

Ezután felöntjük 3,5 l forrásban lévő vízzel, borsot őrlünk, ill. szerecsendiót reszelünk rá. Ha kell, még tovább sózzuk.

Lefedjük,ésforrástól számítva kevés ideig, kb. 5-6 percig főzzük.

Közben felaprítjuk a petrezselyemzöldet. Ha megfőttek a zöldségek, hozzáadjuk a leveshez, éppcsak felforraljuk ezzel, és kész is vagyunk.