- sárgarépa 5db
- fehérrépa 5db
- Zeller 1db
- karalábé 1db
- Zöldborsó 250g
- Újhagyma 2db
- Friss petrezselyem 2csokor
- Olívaolaj 4ek
- Só ízlés szerint
- Bors ízlés szerint
- Szerecsendió ízlés szerint
- Víz 3,5l (forró)
A zöldségeket megtisztítjuk, és kb. egyforma nagyságúra felkockázzuk.
Az olajat megforrósítjuk, majd egyszerre rátesszük az összes zöldséget.
Kb. 5 -6 percet kevergetve pirítjuk, közben megsózzuk, nagyon kevés vizet aláöntünk (kb. 1/2 dl).
Ezután felöntjük 3,5 l forrásban lévő vízzel, borsot őrlünk, ill. szerecsendiót reszelünk rá. Ha kell, még tovább sózzuk.
Lefedjük,ésforrástól számítva kevés ideig, kb. 5-6 percig főzzük.
Közben felaprítjuk a petrezselyemzöldet. Ha megfőttek a zöldségek, hozzáadjuk a leveshez, éppcsak felforraljuk ezzel, és kész is vagyunk.