Loading...

Körömpörkölt

Hozzávalók:

- Sertésköröm    1kg

- Vöröshagyma    50dkg

- Olaj    1dl

- Fokhagyma    1fej

- Őrölt paprika    3kk

- Só    2,5kk

- Paradicsom    1db

- Paprika    1db

- Burgonya    1kg

- Bors    1csipet

- Víz    1,2l

- Vörösbor    1dl

- Friss petrezselyem    1tk

 

Elkészítés:

A sertéslábakat a hentessel keresztben és hosszában is elvágatjuk. Otthon aztán jól megmossuk, a kisebb szőröket leégetjük róla vagy kivágjuk.

Az olajon a kockára vágott vöröshagymát kicsit megpirítjuk, hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott fokhagymát.

Őrölt pirospaprikával, csipet borssal, sóval fűszerezzük.

Beletesszük a sertéslábakat és jól átkeverjük az egészet. Mindezt többször ismételjük, addig, amíg újra el nem kezd melegedni a lábos tartalma.

Ekkor ráöntjük az 1,2 liter vizet és lassú tüzön főzzük, épp hogy rottyanjon, körülbelül 4 órát.

Amikor már ragadós, cuppogós, beleöntjük az 1 dl vörösbort, beletesszük az 1 kg krumplit.

Ha a krumpli megpuhult, tálalhatjuk.