- Sertésköröm 1kg
- Vöröshagyma 50dkg
- Olaj 1dl
- Fokhagyma 1fej
- Őrölt paprika 3kk
- Só 2,5kk
- Paradicsom 1db
- Paprika 1db
- Burgonya 1kg
- Bors 1csipet
- Víz 1,2l
- Vörösbor 1dl
- Friss petrezselyem 1tk
A sertéslábakat a hentessel keresztben és hosszában is elvágatjuk. Otthon aztán jól megmossuk, a kisebb szőröket leégetjük róla vagy kivágjuk.
Az olajon a kockára vágott vöröshagymát kicsit megpirítjuk, hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott fokhagymát.
Őrölt pirospaprikával, csipet borssal, sóval fűszerezzük.
Beletesszük a sertéslábakat és jól átkeverjük az egészet. Mindezt többször ismételjük, addig, amíg újra el nem kezd melegedni a lábos tartalma.
Ekkor ráöntjük az 1,2 liter vizet és lassú tüzön főzzük, épp hogy rottyanjon, körülbelül 4 órát.
Amikor már ragadós, cuppogós, beleöntjük az 1 dl vörösbort, beletesszük az 1 kg krumplit.
Ha a krumpli megpuhult, tálalhatjuk.