- Sertéscsülök 120dkg
- Só 1ek
- Bors 15szem
- Vöröshagyma 1közepes fej
- Fokhagyma 1fej
- Babérlevél 4db
- Fokhagyma 2fej
- Vöröshagyma 5közepes fej
- Majoranna ízlés szerint
- Bors ízlés szerint
- Burgonya 2kg
- Disznózsír 5ek
- Friss petrezselyem ízlés szerint
- Sör 1l
A csülköket sós-borsos-babérleveles-fokhagymás-vöröshagymás vízben(annyi vízben, hogy éppen ellepje) 2-2 és fél órán át lassú tűzön előfőzzük.
A csülköket még melegen kicsontozzuk, majd feldaraboljuk. Sózzuk, borsozzuk, majorannával meghintjük, és bekenjük zúzott fokhagymával (egy egész, jó nagy fej fokhagymát zúzzunk erre a célra).
A burgonyát cikkekre vágjuk, a vöröshagymát úgyszintén, valamint 1 fej fokhagymát cikkekre szedünk.
A burgonyát és a csülköket egy tepsiben szépen elrendezzük, a burgonyát meghintjük sóval, majd a cikkekre vágott vöröshagymát és a fokhagymát is mellérakosgatjuk, és az egészre zsírdarabokat teszünk.
15 percig alufóliával lefedve sütjük, majd a fóliát leszedjük, és sörrel kb. negyedóránként meglocsolgatva ropogósra sütjük (ez kb. szűk 1 óra).
Tálalás előtt friss aprított petrezselyemmel megszórjuk.