Loading...

Csülök pékné módra

Hozzávalók:

- Sertéscsülök    120dkg

- Só    1ek

- Bors    15szem

- Vöröshagyma    1közepes fej

- Fokhagyma    1fej

- Babérlevél    4db

- Fokhagyma    2fej

- Vöröshagyma    5közepes fej

- Majoranna    ízlés szerint

- Bors    ízlés szerint

- Burgonya    2kg

- Disznózsír    5ek

- Friss petrezselyem    ízlés szerint

- Sör    1l

 

Elkészítés:

A csülköket sós-borsos-babérleveles-fokhagymás-vöröshagymás vízben(annyi vízben, hogy éppen ellepje) 2-2 és fél órán át lassú tűzön előfőzzük.

A csülköket még melegen kicsontozzuk, majd feldaraboljuk. Sózzuk, borsozzuk, majorannával meghintjük, és bekenjük zúzott fokhagymával (egy egész, jó nagy fej fokhagymát zúzzunk erre a célra).

A burgonyát cikkekre vágjuk, a vöröshagymát úgyszintén, valamint 1 fej fokhagymát cikkekre szedünk.

A burgonyát és a csülköket egy tepsiben szépen elrendezzük, a burgonyát meghintjük sóval, majd a cikkekre vágott vöröshagymát és a fokhagymát is mellérakosgatjuk, és az egészre zsírdarabokat teszünk.

15 percig alufóliával lefedve sütjük, majd a fóliát leszedjük, és sörrel kb. negyedóránként meglocsolgatva ropogósra sütjük (ez kb. szűk 1 óra).

Tálalás előtt friss aprított petrezselyemmel megszórjuk.