Loading...

Sajtos rúd

Hozzávalók:

- Liszt    50dkg

- Zsír    12,5dkg

- Vaj    12,5dkg

- Reszelt sajt    25dkg

- Tejföl    2dl

- Tojássárgája    1db

- Tojás    1db

- Tej    1dl

- Élesztő    0,5csomag

- Cukor    1csipet

- Só    0,5ek

 

Elkészítés:

Felfuttatjuk a langyos cukros tejben az élesztőt, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk a tésztát. kb. 1 óra alatt duplájára kelesztjük.

Ha megkelt, kinyújtjuk és lekenjük egész tojással, rárakjuk a reszelt sajtot és tetszés szerinti rudakat vagdosunk belőle.

Tepsibe helyezzük őket, 10 percet még várunk a sütéssel, majd 190°-ra előmelegített sütőben megsütjük őket.

 

Megjegyzés:

  • Reszelt sajt (fele a tésztába, a másik fele a rudak tetejére)
  • Tojássárgája (tésztába)
  • Egész tojás (lekenéshez)