Loading...

Krumplifőzelék

Hozzávalók:

- Burgonya    70dkg

- Liszt    2dkg

- Tejföl    2dl

- Majoranna    ízlés szerint

- Babérlevél    3db

- Só    ízlés szerint

- Olaj    2ek

- Fűszerpaprika    1tk

 

Elkészítés:

A krumplit megmossuk, megpucoljuk, felkockázzuk vagy karikára vágjuk (tetszés szerint).

Az olajat egy lábasban felhevítjük, majd hozzáadjuk a fűszerpaprikát, 1 percig melegítjük, majd hozzáadjuk a krumplit.

Felöntjük annyi vízzel, hogy a krumplit ellepje, majd hozzáadjuk a fűszereket és addig főzzük amíg a krumpli megpuhul.

Közben a tejfölt liszttel kikeverjük, belemerünk egy kanállal a főzelék levélből, csomómentesre keverjük, majd a főzelékhez adjuk.

Elkeverjük és addig főzzük, hogy besűrösödjön.