- Zsenge új borsó 1kg
- Zöldségalaplé 1l
- Vegyes zöldség 200gramm
- Tojás 1db
- Liszt 80g
- Só ízlés szerint
- Cukor ízlés szerint
- Olívaolaj ízlés szerint
A zsenge, friss zölborsót kifejtjük, a borsóhéjat zöldségalaplével felfőzzük. A levet állni hagyjuk, majd leszűrjük, ráöntjük a borsóra, és készre főzzük. Turmixoljuk, majd leszűrjük.
A könnyű, híg borsólébe apróra vágott, blansírozott zöldségeket, kiszaggatott galuskát teszünk.
Ízesíthetjük citrommal, gyömbérrel, kevés petrezselyemszárral, olívaolajjal.
Tálalás:
Az elkészült zöldborsólébe pár szem friss borsót teszünk. A borsó ilyenkor még annyira zsenge, hogy tehetjük nyersen is a levesbe.