Loading...

Zöldborsóleves

Hozzávalók:

- Zsenge új borsó    1kg

- Zöldségalaplé    1l

- Vegyes zöldség    200gramm

- Tojás    1db

- Liszt    80g

- Só    ízlés szerint

- Cukor    ízlés szerint

- Olívaolaj    ízlés szerint

 

Elkészítés:

A zsenge, friss zölborsót kifejtjük, a borsóhéjat zöldségalaplével felfőzzük. A levet állni hagyjuk, majd leszűrjük, ráöntjük a borsóra, és készre főzzük. Turmixoljuk, majd leszűrjük.

A könnyű, híg borsólébe apróra vágott, blansírozott zöldségeket, kiszaggatott galuskát teszünk.

Ízesíthetjük citrommal, gyömbérrel, kevés petrezselyemszárral, olívaolajjal.

 

Tálalás:

Az elkészült zöldborsólébe pár szem friss borsót teszünk. A borsó ilyenkor még annyira zsenge, hogy tehetjük nyersen is a levesbe.